Yapı Denetim şirketleri ile bir araya geldik

21 Kasım 2019 Paylaş

Sektördeki gelişmeler, yasa ve yönetmeliklerde yapılan değişikliklerle ilgili bilgi almak ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak üzere Dernek Yönetim Kurulumuz, Yapı Denetim Derneği Gaziantep Şube Başkanı Seyfullah Orhan ve sektör temsilcileri ile Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nde bir araya geldi.

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, sektörün bütün paydaşlarıyla istişare içerisinde olduklarını hatırlatarak, bu kapsamda Yapı Denetim Şirketlerinin temsilcileri ile de bir araya geldiklerini söyledi. Apa “Yönetmeliklerde yapılan değişiklikler, süreç içerisinde yaşanan aksaklıklar, oluşan sorunlar sadece Yapı denetim kuruluşlarını değil, hepimizi ilgilendiriyor. Dolayısıyla çözümü de birlikte üretmemiz gerekiyor. Bu kapsamda, Yapı Denetim Derneği Başkan ve yöneticilerini, sektör temsilcilerini dinledik. İstişare ettik. Biz aynı gemideyiz. Dolayısıyla çıkış yolunu da birlikte bulacağız. Bu kapsamda biz GAİMDER olarak daima elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Yapı Denetim Derneği Gaziantep Şube Başkanı Seyfullah Orhan, müteahhitlik sektörünü yakından ilgilendiren  Yapı Müteahitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması hakkındaki yönetmeliğin 2 Aralık’tan sonra yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, mevcut yaşanan ve ilerde yaşanabilecek sorunlarla ilgili istişarelerde bulunduklarını söyledi. Orhan, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’ne ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, “Bugün burada, problemlerimizi aktardık. Var olan ortak sorunlarımızı görüştük. Son derece faydalı bir görüşme gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bu tür istişarelerin artarak devam etmesiyle, problemlerimizi asgari düzeye çekeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Ziyarette; GAİMDER Yönetim Kurulu üyeleri ve Yapı Denetim Derneği üyeleri de karşılıklı istişare etme imkanı buldu.