Türk İnşaat Firması Rönesans'a Rusya'dan "Altın Tuğla" Ödülü

09 Ocak 2012 Paylaş

Rusya'da müteahhitlik çalışmalarındaki başarıları ile alkışlanan Türk inşaat şirketleri şimdi dev yatırımlarla gündemde. Rusya'nın önde gelen şirketleri arasında yer alan Rönesans Holding'in yatırım şirketi Rönesans (Renaissance) Development, St. Petersburg merkezli Commercial Real Estate (CRE) dergisinin geleneksel olarak düzenlediği inşaat sektörünün “Altın Tuğla“ ödülünü aldı. Sibirya bölgesinin en büyük alışveriş merkezi “Aura“nın sahibi ve işletmecisi olan Rönesans, yatırım ve işletme başarısı nedeni ile “Altın Tuğla“ ödülüne layık görüldü. Rönesans Development, bölgelerde en iyi proje gelişim çalışmaları nedeni ile de ödüle layık görüldü. Ödülleri Rönesans Devolopment adına St. Petersburg Genel Müdürü Taner Toplu aldı. Rönesans Holding olarak Rusya'da yıllardır harcanan emeğin karşılığını aldıklarını ifade eden Toplu, “Bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz. Rönesan

Rusya'da müteahhitlik çalışmalarındaki başarıları ile alkışlanan Türk inşaat şirketleri şimdi dev yatırımlarla gündemde.

 

 

Rusya'nın önde gelen şirketleri arasında yer alan Rönesans Holding'in yatırım şirketi Rönesans (Renaissance) Development, St. Petersburg merkezli Commercial Real Estate (CRE) dergisinin geleneksel olarak düzenlediği inşaat sektörünün "Altın Tuğla" ödülünü aldı.

Sibirya bölgesinin en büyük alışveriş merkezi "Aura"nın sahibi ve işletmecisi olan Rönesans, yatırım ve işletme başarısı nedeni ile "Altın Tuğla" ödülüne layık görüldü. Rönesans Development, bölgelerde en iyi proje gelişim çalışmaları nedeni ile de ödüle layık görüldü. ödülleri Rönesans Devolopment adına St. Petersburg Genel Müdürü Taner Toplu aldı.

Rönesans Holding olarak Rusya'da yıllardır harcanan emeğin karşılığını aldıklarını ifade eden Toplu, "Bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz. Rönesans Holding olarak Rusya piyasasının uzun vadede gelişmeyi sürdüreceğine inancımız tam. Yatırımlarımızı da bu inanca yönelik planlıyoruz. Sberbank'ın kısa süre önce Denizbank'ı satın alması iki ülke ilişkilerin sadece siyasi yönden değil, ekonomik açıdan da gün geçtikçe geliştiğini göstermektedir" dedi.

 

 

1 MİLYAR DOLAR YATIRIM, 8 MİLYAR DOLAR TAAHHüT TAMAMLANDI

 

Rönesans Devolopment St. Petersburg Genel Müdür Yardımcısı özgür Eyrice de, Rusya'da yatırım ve inşaat grubu olarak iki ayrı dalda faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi. Yatırım grubunun halen St. Petersburg, Surgut, Novosibirsk, Yaroslavl ve Tümen şehirlerinde konut, ofis ve alışveriş merkezleri inşa ettiğini ifade eden Eyrice, "Bugüne kadar yatırımlarımızın toplam tutarı 1 milyar doları geçiyor. İnşaat grubu olarak da şu an Moskova, Tümen, St. Petersburg ve Soçi kentlerinde taahhütlük projelerimiz var. Kurulduğumuz günden bu yana 8 milyar dolar değerinde 5 milyon metrekareden fazla taahhütlük işlerimizi başarı ile teslim ettik" dedi.

Rönesans Devolopment olarak St. Petersburg kentinde 5 ofis projesi, Surgut ve Yaroslavl kentlerinde Aura alış veriş merkezleri projeleri olduğunu ifade eden Eyrice, "2 ofis projemiz, ve avm projelerimizin inşaatı devam ediyor. Ofis projelerimiz 2013 ilk çeyreğinde, Surgut Aura avm'si yıl sonunda ve Yarolavl Auro avm'si de 2013 sonunda hizmete girecek. Bu yatırımların tamamlanması için St. Petersburg projelerimize 500 milyon dolar, Aura projelerimize ise 400 milyon dolar yatırım yapacağız" şeklinde konuştu.

Şirketin St. Petersburg'da 6 bin konutluk dev yatırım ve Moskova'da gökdelen bölgesi Moscow City'de ofis projeleri ile ilgili çalışmaları sürüyor. İki proje için de planlanan yatırım miktarı yaklaşık 1'er milyar dolar.

 

 

RUSYA'NIN GELECEĞİNE İNANIYORUZ

 

Rusya'nın geleceğine inandıklarını kaydeden Rönesans Devolopment St. Petersburg Genel Müdür Yardımcısı Eyrice, "Rusya ekonomisinde işsizlik yüzde 5,6'Lara geriledi. Büyüme rakamları yüzde 4'lerde. Tüm göstergeler Avrupa'da yaşanan krizden neredeyse etkilenmediğini ortaya koyuyor. Hala pek çok alanda yatırımların eksik olması, tüketim harcamaların her geçen gün artışı, ekonominin yönünün pozitif olacağı yönünde işaretler veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

Rusya'da yeni yatırımlarla gayrimenkul piyasasındaki konumlarını güçlendirdiklerini vurgulayan Eyrice, "Yatırımların devamı ve kalıcı olması iki ülke arasında siyasi ilişkilerin de garantisi. Biz üzerimize düşüni tüm arkadaşlarımızla birlikte yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın gayrimenkul piyasasının nabzını tutan profesyonellerce de teyit edilmesi bizleri ayrıca gururlandırdı" dedi.