Şükrü Kızılot GAİMDER'in davetlisi olarak geldi

18 Ocak 2014 Paylaş

Vergi Uzmanı Prof.Dr.Şükrü Kızılot, inşaat muhasebesinin vergilendirilmesine yönelik Gaziantep'te, inşaat sektörünün temsilcileri ve muhasebecilerle buluştu. Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından organize edilen, Gaziantep Ticaret Odası ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın da katkılarıyla gerçekleşen söyleşide, Şükrü Kızılot vergi kanunlarını anlattı. Prof.Dr.Kızılot, inşaat yapım işi, kazancın türleri, şahıslara ait Hasılat Paylaşımını, inşa edilen taşınmazların eş, çocuk ve akrabalara satımını çarpıcı örnekleriyle anlattı. Kızılot sunumu sırasında mizansenler kullanarak, dinleyicilerin sıkılmamasına da özen gösterdi. Danıştay ve Maliye kararlarını karşılaştıran Şükrü Kızılot, 2014 yılı Emlak Vergisi Değerlerini de anlattı. Vergi suçlarına da açıklık getiren Prof.Dr.Kızılot, inşaatçıları yeni vergi kanunları hakkında da bilgilendirdi. Şük

Vergi Uzmanı Prof.Dr.Şükrü Kızılot, inşaat muhasebesinin vergilendirilmesine yönelik Gaziantep'te, inşaat sektörünün temsilcileri ve muhasebecilerle buluştu.

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından organize edilen, Gaziantep Ticaret Odası ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın da katkılarıyla gerçekleşen söyleşide, Şükrü Kızılot vergi kanunlarını anlattı.

Prof.Dr.Kızılot, inşaat yapım işi, kazancın türleri, şahıslara ait Hasılat Paylaşımını, inşa edilen taşınmazların eş, çocuk ve akrabalara satımını çarpıcı örnekleriyle anlattı. Kızılot sunumu sırasında mizansenler kullanarak, dinleyicilerin sıkılmamasına da özen gösterdi.

Danıştay ve Maliye kararlarını karşılaştıran Şükrü Kızılot, 2014 yılı Emlak Vergisi Değerlerini de anlattı. Vergi suçlarına da açıklık getiren Prof.Dr.Kızılot, inşaatçıları yeni vergi kanunları hakkında da bilgilendirdi.

Şükrü Kızılot'un öğrencisi olan Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu da mevzuatla ilgili konuşma yaptı.

Sunumun açılışında konuşan Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Rıdvan Köksüzer ise, müteahhitlik sektörünün en önemli problemlerinin başında, vergi mevzuatı açısından yaşadıkları sorunların geldiğini belirterek "Değerli meslektaşlarımızın merak ettikleri konularda bilgi sahibi olması, sektörün önünü açacaktır. Bu anlamda, Şükrü Kızılot hocamızı sektör temsilcilerimizle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin özbay da İnşaat sektörünün  bir çok sektöre lokomotif vazifesi olduğunu gördüğünü belirterek, sektörün desteklenmesi, istihdamın artırılması ve toplumda sosyal barışın sağlanması için vergisel sorunların çözümünün çok önemli olduğunu ifade etti.

Sunumun sonunda, Muhasebe ve Mali Müşavirliğe terfi eden isimlere belgeleri takdim edildi.