Müteahhitler sabırsızlanıyor

06 Ocak 2012 Paylaş

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Şube Başkanı Rıdvan Köksüz,“Müteahhitler para kazanmak isteyen birisi değil bu kente katkı sağlayan birisi olarak görülmeli. Gaziantep her yönden girişimci bir şehir. Müteahhitlerde bunun bir parçasıdır. İnşaat sektörünün sıkıntısı imara açık olamayan yerlerdir. Bunun nedenle Büyükşehir Belediyesi'nden İbrahimli 2 projesinin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz“ Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Gaziantep Şubesi (GAİMDER) Gaziantepli müteahhitlere yeni Türk Ticaret Kanununu hakkında bilgilendirme konferansı verildi.,  Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Maliye Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şükrü Kızılot katıldı. Açılış konuşmalarını yapan Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Rıdvan Köksüz, Gaziantep'te inşaat sektörünün büyük değişikliğe uğradığını s

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Şube Başkanı Rıdvan Köksüz,"Müteahhitler para kazanmak isteyen birisi değil bu kente katkı sağlayan birisi olarak görülmeli. Gaziantep her yönden girişimci bir şehir. Müteahhitlerde bunun bir parçasıdır. İnşaat sektörünün sıkıntısı imara açık olamayan yerlerdir. Bunun nedenle Büyükşehir Belediyesi'nden İbrahimli 2 projesinin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz"

 

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Gaziantep Şubesi (GAİMDER) Gaziantepli müteahhitlere yeni Türk Ticaret Kanununu hakkında bilgilendirme konferansı verildi.  Şehitkâmil Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Gazi üniversitesi Maliye Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şükrü Kızılot katıldı. Açılış konuşmalarını yapan Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Rıdvan Köksüz, Gaziantep'te inşaat sektörünün büyük değişikliğe uğradığını söyledi. Bunun sebebinin ise imara açık yerlerin az sayıda olup konuta aşırı ilgi olmasından kaynaklandığını kaydetti. Köksöz, "Müteahhitler para kazanmak isteyen birisi değil bu kente katkı sağlayan birisi olarak görülmeli. Gaziantep her yönden girişimci bir şehir. Müteahhitlerde bunun bir parçasıdır. İnşaat sektörünün şimdilik sıkıntısı imara açık olamayan yerlerdir. Bunun için Büyükşehir Belediyesi'nden İbrahimli 2 projesinin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.  

 

2013'E KADAR SöZLEŞMELER DEĞİŞTİRİLMELİ

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Şükrü Kızılot, salonda bulunan müteahhitlere Türk Ticaret Kanunu ve yeni Türk Ticaret Kanununu anlatarak bilgilendirme konuşması yaptı. Türkiye'de 700 bin şirket var diyen Kızılot şunları kaydetti. "Türkiye'de ki şirketlerin yüzde 85'i Limited Şirketi, yüzde 15'i ise Anonim Şirketi. Bilindiği üzere Anonim Şirketleri çok ortaklı olmak zorundadır. Artık yeni Türk Ticaret Kanununa göre Limited ve Anonim Şirketleri tek kişi ile açılıp yürütülebilecek. Bu kanunla birlikte Limited Şirketlerini de Anonim Şirketlerine dönüştürebilirsiniz" yeni girişimciler için ise Limited ve Anonim Şirketlerinin ne anlama geldiğini ve aralarındaki farkı anlatan Kızılot, Türkiye'de bulunun tüm şirketlerin Temmuz 2013'e kadar sözleşmelerini yeni Türk Ticaret Kanununa göre değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kızılot, "Eski kanunda ortaklardan ve akrabalarından şirketten borç para alınması yasaktı. Aksi takdirde adli para cezası ile cezalandırılarak 300 ile 730 gün arası hapis cezasına çarptırılırdı. Bunun yanında inşaat sahiplerinin ikinci ve üçüncü dereceden akrabalarına vadeli ev satışı da direk olarak cezaevi ile sonlanırdı. Artık bu kanunlar yeni Türk Ticaret Kanununa göre değişti. Ortaklardan biri şirketten borç para alırken yanı sıra akrabalarına vadeli ev satışı da yapabilecek" dedi.  Konferansın ardından ise Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Gaziantep Şubesinin yeni binasının yapımında emeği geçen müteahhit ve şirketlere plaket takdim edildi.