MÜSİAD, GAİMDER’İ ZİYARET ETTİ

19 Nisan 2018 Paylaş

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk ve İnşaat Sektörü üyeleri, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette; inşaat sektörünün sorunları, çözüm önerileri ve sektörün gelişimine yönelik iki kurum arasındaki yapılabilecek ortak çalışmalar görüşüldü.

 

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Çelenk, konuşmasına, GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ve yönetimine görevinde başarılar dileyerek başladı. Gaziantep’e değer katacak çalışmalar yaptıklarını belirten Çelenk, GAİMDER ile birlikte şehri katkı sağlayacak, yüceltecek ve şehrin ortak sorunlarına çözüm olabilecek her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ise, MÜSİAD’ın önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dernek olarak kurumsal bir çizgide, sektörü hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Apa “Kurumsallaşmada önemli bir yol aldık. Hedefimiz Gaziantep’in ortak değerlerine sahip çıkarak, sektörümüzün karşılaştığı sorunları dile getirmek. Bunu yaparken de kırmadan, dökmeden, sektörümüzdeki birlik-beraberliği en üst seviyede tutmak” dedi. Sektörün son 1 yıl içerisinde inşaat demiri başta olmak üzere maliyet artışlarından kaynaklı problemler yaşadıklarını hatırlatan Apa “Gaziantep olarak sesimizi Ankara’ya duyurma noktasında, zaman zaman MÜSİAD ile ortak hareket ettiğimiz dönemler oldu. Çünkü, bizim sektörümüzden, MÜSİAD’da da temsilcilerimiz var. Gaziantep’in sesinin Ankara’ya duyurulması ve şehrimize katkı sağlanması hususunda, sivil toplum kuruluşlarıyla diyaloglarımız artarak devam edecek” dedi.

Ziyarette yer alan MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Ali Adıgüzel ise, GAİMDER’in çalışmalarından övgüyle bahsederek, “Derneğimizin başarılı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Sektörümüzle ilgili hangi problem olursa olsun çaba gösteriyor, her konuda müdahil oluyorlar. Gerektiğinde her meslektaşımız sorununu bu platformda rahatlıkla dile getirip, çözüm bulabiliyor. Bu açıdan GAİMDER’in varlığını çok önemsiyoruz. Bunun yanında benimde üyesi olmaktan onur duyduğum MÜSİAD önemli bir kurum. MÜSİAD’in de çözüm bulma noktasında, ciddi bir karşılığı var. Bünyesinde İnşaat Sektör Kurulu’nun olması, sektörümüze verdiği önemi de net bir şekilde ortaya koyuyor. GAİMDER’in ve MÜSİAD’ın faaliyetlerini de yakından takip eden birisi olarak, sektöre katkı sağlayacak her türlü işbirliğinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Başkanımıza ve yeni yönetimine de bu vesileyle bir kez daha başarılar diliyorum” diye konuştu.