İMKON'UN 2015 HEDEFİ

08 Aralık 2017 Paylaş

 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, İMKON'un hedefinin, sektördeki birliği tam manası ile sağlayıp, sorunları çözmek olduğunu açıkladı.

Tahir Tellioğlu, İnşaat ve Müteahhitlik sektörü ile ilgili yapılan açıklamalar ve beraberinde gelen yönetmelik ve tebliğlerin, sektör mensuplarını daha duyarlı olmaya zorladığını söyledi.

Tellioğlu açıklamasında şöyle dedi;

"İMKON olarak, sektör mensuplarımızın etkinliklerini daha da arttırmak, seslerini duyurmak ve yasal düzenlemeler hakkında onları bilinçlendirmek için, Türkiye'deki İnşaat ve Müteahhitlik alanında faaliyet gösteren derneklerin önemli bir kısmı, İMKON çatısı altında olsa dahi, diğer olmayanları da, Konfederasyonumuzda birleştirmeyi planlıyoruz. Yakında, İMKON heyeti olarak, konfederasyonumuza katılmak için talepte bulunan dernek ve birliklere ziyaretler gerçekleştireceğiz.

 

Hedef; 2015'te 100 dernek;

Mevcudunda, 4 Federasyon, 52 birlik ve 120 bini aşkın üyesi olan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), Türkiye'nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren 100'ü aşkın dernek ve birlikleri, konfederasyonumuz çatısı altında seslerini duyurmaya çağıracağız.

Kurulduğu günden bu yana, İnşaat ve Müteahhitlik sektöründeki sorunların tespitine ve çözümüne katkı sağlayan İMKON, bünyesine katacağı yeni dernekler ile birlikte, sektörümüzün sorunlarının, ülke ekonomisinin gelişimine uygun bir şekilde çözümlenmesinde, daha aktif rol üstlenecektir. Bununla birlikte, nihai tüketicinin problemlerinin de çözümlenmesi, sektör mensuplarımızın, kamu yetkilileri ile yaşadıkları iletişim sorunlarının da aşılmasını ön gördüğümüz en geniş katılımcı sektör kuruluşu olmaktır.

Ancak bu şekilde; sektörün sorunlarını çözmek, vatandaşın hakkını korumak, kamuya yük olmamak ve kanunlara uyum sağlayan bir sektör oluşturmak mümkün olacaktır"