İBRAHİMLİ-2'DE İŞLEM TAMAM

06 Ocak 2012 Paylaş

1/ 5000'lik planı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İbrahimli -2“˜nin 1/1000'lik planı ise Şehitkamil Belediyesi imar komisyonunca hazırlandı ve mecliste kabul edildi. Yaklaşık 10 yıldır tartışılan İbrahimli - 2 nihayet imara açılıyor. Bölgenin son imar planı Şehitkamil Belediye Meclisi'nde kabul edilirken, plan önümüzdeki , ilk Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de kabul edilirse askıya çıkacak. 15 günlük askı süresinin ardından itirazlar değerlendirmeye alınacak. İtirazlar karar bağlandıktan sonra bölge imara açılacak. İBRAHİMLİ - 2 NASIL OLACAK? 7 milyon metrekare alanı kapsayan , İbrahimli 2, İbrahimli Köyü'nün kuzeyinde olacak. , Projeye göre Gaziantep'in çevre yollarının tam arasında kalan bu alana tüm çevre yollarından 7 bağlantı oluşturulacak. Bağlantı yolları45 metreolarak düzenlenip daha sonra 35, 25 ve22 metregenişliğinde çeşitli yollar bırakılacak. Yolların ye

1/ 5000'lik planı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İbrahimli -2‘nin 1/1000'lik planı ise Şehitkamil Belediyesi imar komisyonunca hazırlandı ve mecliste kabul edildi.

 

Yaklaşık 10 yıldır tartışılan İbrahimli - 2 nihayet imara açılıyor. Bölgenin son imar planı Şehitkamil Belediye Meclisi'nde kabul edilirken, plan önümüzdeki  ilk Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de kabul edilirse askıya çıkacak. 15 günlük askı süresinin ardından itirazlar değerlendirmeye alınacak. İtirazlar karar bağlandıktan sonra bölge imara açılacak.

 

İBRAHİMLİ - 2 NASIL OLACAK?

 

7 milyon metrekare alanı kapsayan  İbrahimli 2, İbrahimli Köyü'nün kuzeyinde olacak.  Projeye göre Gaziantep'in çevre yollarının tam arasında kalan bu alana tüm çevre yollarından 7 bağlantı oluşturulacak. Bağlantı yolları45 metreolarak düzenlenip daha sonra 35, 25 ve22 metregenişliğinde çeşitli yollar bırakılacak. Yolların yerine göre genişliği ve darlığı gelecekte tramvay hattının gelebilme ihtimali üzerine düzenleniyor. Planlama alanı mahalleler olarak tasarlanmış ve her mahallede ilköğretim okulu projeleri düzenlendi.

Her türlü ihtiyaç ve sosyal donatıyı karşılayacak işletmeler planlanmıştır. Alan içerisinde 15 tane cami ve 17 tane okul olacak. Birçok yeşil alanların bulunduğu İbrahimli 2alanında ise konut için dar cepheli binaların aksine özgür mimari tasarım yapılabilecek geniş alanlar bırakılacak. Proje üzerine söz alarak konuşan CHP'li Meclis üyesi Mustafa Kemal Güneş, İbrahimli 2 alanının çok güzel olduğunu vurgulayarak ne Büyükşehir Belediyesi'nden ne de Şehitkâmil Belediyesi'nden projeye itiraz gelmemesi konusunda ısrar etti.