GAİMDER, Şehitkamil Belediyesi’ni Ziyaret Etti

12 Kasım 2018 Paylaş

 

 

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, Gaziantep’te sektörün sağlıklı büyümesi adına, yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü belirterek, bu kapsamda Şehitkamil Belediyesi ile her zaman bir araya gelerek, karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

GAİMDER üyeleri, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, sektördeki sürekliliği sağlamak adına, yapı sektörünün talepleri ele alındı. Gaziantep’in yapılaşmasına yönelik genel konuların da görüşüldüğü toplantıda, şehrin yapılaşmasına yönelik istişarelerde bulunuldu.

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa,  Şehitkamil Belediyesi’nin her zaman sektörle istişare eden, çözüm odaklı, ortak anlayış içerisinde hareket eden bir çalışma sergilediğini belirterek, “Bu yaptığımız ziyarette de, altyapısı planlanmış, şehrimizin dört bir tarafında yolları açılan bölgelerde, altyapı hizmetlerinin sağlıklı ve kontrollü ilerlemesi adına taleplerimiz oldu. Özellikle ruhsat alınan, inşaatı başlanan bölgelerde, gerekli çalışmalarda, Dernek olarak ne gibi bir katkı sağlayabileceğimiz hususunda görüşmelerimiz oldu. Ayrıca, inşaat sektörünün 2019 vizyonu ve projeleri hakkında karşılıklı görüş alış verişi yaptık” dedi.

Ziyarette, yapı sektöründeki üretimde sürekliliği sağlamak adına yerel yönetimlerin, satışa çıkarttığı arsalar için, peşin ödeme yerine taksit uygulaması da gündeme geldi. Başkan Fadıloğlu, sektörün bu talebine olumlu yaklaşım göstererek, taksitli arsa satışını değerlendireceklerini açıkladı. Başka illerdeki uygulamalardan örnekler veren İbrahim Apa ise, olumlu yaklaşımından dolayı Başkan Fadıloğlu’na teşekkür etti.