FATMA ŞAHİN’DEN İNŞAAT SEKTÖRÜNE DESTEK

06 Ocak 2022 Paylaş

GAİMDER talep etti. Büyükşehir Belediyesi yüzde 50’yi bulan indirime gitti

FATMA ŞAHİN’DEN İNŞAAT SEKTÖRÜNE DESTEK

 

 

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği(GAİMDER)’i ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, inşaat sektör temsilcilerinin taleplerine jet hızıyla çözüm üretti. Şahin, sektörün Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren maliyetlerinde yüzde 20 ile 50 arasında değişen oranda indirime gitti. Şahin, kamu müteahhitlerinin yaşadığı sorunun çözümüne yönelikte destek sözü verdi.

GAİMDER Başkanı Bora Kanevetci ve Yönetim Kurulu üyeleri, ekibiyle birlikte Derneği ziyaret eden Başkan Fatma Şahin’e inşaat sektörünün içinde bulunduğu durumla ilgili bilgi verdi. Problemleri aktaran Kanevetci, maliyetlerin ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, destek istedi.

ŞAHİN “İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇARKLAR DURMAMALI”

Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çözüm odaklı ilerlemeye özen gösterdiklerini belirterek, 200’den fazla sektörün çalışmasını sağlayan inşaat sektörünün ekonominin can suyu olduğunu ve bu sektörde çarkların durmaması gerektiğini söyledi. Şahin “Başkanımızdan ve bu masanın etrafındaki arkadaşlarımızdan mesajları aldık.  Maliyetleri düşürme noktasında, öncelikle bizim bazı adımları atmamız gerekiyor. Bu kapsamda, belediyemizin verdiği İmar Raporu Harcını yüzde 50, inşaata başlanırken GASKİ’nin aldığı Şantiye Aboneliği depozitosunu yüzde 50 ve harfiyat giderlerini de yüzde 20 oranında düşürme kararı aldık.  Bu bir duruştur. Bu duruşu, inşaat sektörünü ilgilendiren bütün birimlerden, diğer ilçe belediyelerimizden, malzeme satandan, malzeme üreten herkesten bekliyoruz” çağrısı yaptı.

“KAMU MÜTEAHHİTLERİNİN SORUNLARININ TAKİPÇİSİYİM”

Kamu müteahhitlerinin yaşadıkları sorunlarını yakından takip ettiğini de belirten Şahin “Sizlerle sürekli istişare halindeyim. Sizlerden aldığım talepleri Maliye Bakanımız, Ticaret Bakanımız ve milletvekillerimizle paylaştım. Raporları gönderdim. Çünkü Ankara bir karar alacaksa, Gaziantep’te bu masanın etrafındaki insanlarında görüşünü alması gerekiyor. Nitekim Sayın Bakanımız olumlu geri dönüşler yaptı. Bununla yetinmeyeceğiz. Önümüzdeki hafta Ankara’da olacağım. Adalet Bakanımız ve ilgili bakanlarımızla, bir kez daha görüşüp, çözüme ulaşacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KANEVETCİ TEŞEKKÜR ETTİ

GAİMDER Başkanı Bora Kanevetci, inşaat sektörünün ekonominin temel taşlarından birisi olduğunu ifade ederek “Üretime ve istihdama ciddi katkı sağlayan bu sektörün desteklenmesi gerekiyor. Önceki gün üyelerimizle bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Bu toplantıdan çıkan konu başlıkları ile ve içerisinde bulunduğumuz bu süreçle ilgili Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza taleplerimizi aktardık. Anında karşılık bulan konular oldu. Diğer konuları da birlikte takip etmekteyiz. Bu vesileyle desteklerinden dolayı şahsım ve üyelerimiz adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Ziyerette; Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları Latif Karadağ, Osman Toprak, Erdem Güzelbey, Genel Sekreter Sezer Cihan ile GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler de hazır bulundu.