AYKOME, yıl sonuna kadar asfaltı yapılacak bölgeleri belirledi

27 Kasım 2019 Paylaş

 

GAİMDER’in de doğal üyesi olduğu AYKOME’nin Kasım ayında yaptığı son toplantıda, yapı sektörü için önem taşıyan kararlar alındı ve yıl sonuna kadar asfaltlaması tamamlanacak bölgeler belirlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sevda Usalp’ın başkanlığında gerçekleşen AYKOME’nin toplantısına Derneğimizi temsilen Başkanımız İbrahim Apa katıldı. Toplantıda, altyapı kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.

Toplantıda; 2019 yılı içerisinde asfaltı yapılacak bölgeler görüşüldü. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın programına göre, altyapı kuruluşlarının çalışmalarını bitirip, asfalt kaplamasını yapacağı cadde ve sokaklar tespit edildi. Bu kapsamda; yapı sektörü için önem taşıyan Metro AVM arkasındaki imar yolları, Beştepe mahallesindeki Derindere caddesi ve Belkız mahallesinde oturumun başladığı yerlerin asfaltının yıl sonuna kadar bitirilmesi karara bağlandı.

Toplantıda, 15 Aralık 2019 ile 15 Mart 2020 tarihleri arasında stabilize ve arızalar hariç olmak üzere kazı yasağı da getirildi.

Ayrıca; Gaziray çalışmaları kapsamında aç-kapa imalatlarının yapılabilmesi ve gerekli deplase çalışmalarının uygulanması için teknik personellerden oluşan bir komisyon oluşturulmasına karar verildi.