VALİ GÜL, GAİMDER’İ ZİYARET ETTİ

25 Ocak 2019 Paylaş

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni ziyaret ederek, şehirdeki yapılaşma süreci, kentsel dönüşüm ve yapı sektörünün genel durumu hakkında bilgi aldı.

Başkan İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri ile GAİMDER hizmet ofisinde bir araya gelen Vali Davut Gül, konuta olan ihtiyacın her zaman olacağına dikkat çekerek, inşaat sektörünün istihdam açısından da önemine dikkat çekti. Komşu ülke Suriye’de hayatın normalleşmesinin bir gün mutlaka sağlanacağını da ifade eden Gül, bu ülkenin inşa sürecinin Türkiye’deki yapı sektörüne de olumlu katkılar sunacağına inandığını söyledi. Gül, ziyarette, yapı sektörünün genel durumu hakkında da bilgi aldı.

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ise, konuta en fazla ihtiyaç duyan kesime yönelik projeler üretmek için yerel yönetim ve özel sektörün birlikte hareket etmesinde yarar olduğunu belirterek, kentsel dönüşümün sadece belediyeler tarafından yönetilemeyecek kadar büyük projeler olduğuna dikkat çekti. Apa, özel sektörün devreye girmesiyle, kentsel dönüşümün hız kazanacağına vurgu yaptı.

Ziyarette, GAİMDER Yönetim Kurulu üyeleri, Suriye’de hayatın normalleşmesi halinde, lojistik olarak en hazırlıklı kentin Gaziantep olacağı konusundaki düşüncelerini paylaştı. Üyeler, ayrıca yap-sat sektörü ile kamu müteahhitlerinin üretim aşamasında yaşadığı zorluklar hakkında da Vali Gül’ü bilgilendirdi.