SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA MUAF OLANLARIN YAPMASI GEREKENLER

27 Nisan 2021 Paylaş

ÜYELERİMİZİN ÖNEMLE DİKKATİNE;


İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda, 29 Nisan Perşembe Saat 19:00’da başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi Saat 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İNŞAATLARDA yapılacak olan çalışmalar; getirilen istisna hükmü kapsamında olduğundan sokağa çıkma kısıtlamasından MUAF tutulacaktır.

Belirlenen günlerde İNŞAATLARDA çalışma yapılacak ise çalışacak olan firma sahipleri için işyerleri ile ilgili illiyetlerini gösteren belge, vergi levhası, imza sirküsü vb ; taşeronlarımız ve çalışanlarımız için ise DAHA ÖNCEKİ UYGULAMALARDAN FARKLI OLARAK, DERNEĞİMİZ WEB SAYFASI ÜZERİNDEN İNDİRİLECEK İZİN BELGESİNİN firmalar tarafından eksiksiz olarak doldurularak yetkili kişi tarafından imzalanıp çalışanlarımıza ve taşeronlarımıza verilip, yanlarında bulundurulmasının sağlanması, VE İKAMETGAH BELGELERİNİN mutlaka yanlarında bulundurulmasının sağlanması ayrıca firmanın faaliyette olduğunu gösterir bir SGK BELGESİ, İNŞAAT RUHSATI , VERGİ LEVHASI v.b. bir belgenin kopyasının forma eklenerek taşeron ve çalışanlara verilmesi gerekmektedir.
Evrakları eksik olan üyelerimiz ve çalışanlarımız sokağa çıkma muafiyetinden yararlanamayacaklardır.

Çalışanların şantiyelere geliş gidişleri dışında, mesai saatlerinde şantiye alanı dışında kesinlikle bulunmaması , işyeri ve ikametgahı arasındaki güzergah dışında bulunmaması ve çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde çalışmalarını tamamlaması gerekmektedir. Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına riayet etmeleri meslektaşlarımıza önemle rica olunur.

 

İZİN BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ