GAİMDER, MMO’YU ZİYARET ETTİ

19 Mart 2018 Paylaş

GAİMDER, MMO’YU ZİYARET ETTİ

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve beraberindeki yöneticiler Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Apa, Meslek Odalarıyla diyaloğa önem verdiklerini, bu kapsamda sektörün bir parçası olan Makine Mühendisleri ile de her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

 

“MESLEK ODALARIYLA ETKİLİ İLETİŞİMDEN YANAYIZ”

Gaziantep’in hızlı gelişen bir şehir olduğunu belirten İbrahim Apa “Şehrimiz doğu- batı, kuzey-güney demeden dört bir taraftan büyüyor. İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak bu büyümeye paralel olarak bizlerde hazırlıklı olmalıyız. Bunun yolu da, sektörün paydaşlarının birlikte hareket etmesinden ve etkili iletişimden geçiyor. Biz meslek odalarımızla diyaloğa hazır olduğumuzu her zaman ifade ediyoruz. Bu kapsamda, Makine Mühendisleri Odası ile de her türlü diyaloğa hazır olduğumuzu belirtmek adına bu ziyareti gerçekleştirdik. Bu vesileyle, göreve yeni seçilen Başkanımız Hüseyin Ovayolu ve yönetim kurulunu da tebrik ediyor, başarılar diliyoruz” dedi.

“BİRLİKTE YAPILABİLECEK NE VARSA, YAPMAYA HAZIRIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MMO Gaziantep Şube Başkanı Hüseyin Ovayolu ise, GAİMDER ile birlikte sektörün lehine olabilecek ne varsa, bunları yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Ovayolu “İnşaatın bir çok aşamasında bizim sorumluluklarımız var. Başta asansör konusu olmak üzere, Isı Yalıtım, Mekanik Tesisat, Yangın Sistemleri, Havalandırma Sistemleri, Otopark yangın söndürme sistemleri gibi konular bizim kadar müteahhitlik sektörünü de ilgilendiriyor. Ayrıca inşaat sektörünün son 1 yıldır en fazla mağduriyet yaşadığı, demir fiyatlarındaki haksız artışlar, bizimde sorunumuz. İşbirliği noktasında, her zaman göreve hazırız” diye konuştu.

ÇALIŞTAY ÖNERİSİ

Ziyarette, her iki başkan ve yönetim kurulu üyeleri, asansör yönetmeliğinin yanı sıra, uygulama ve mekanik projelerde dikkat edilmesi gereken hususlarda karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. MMO Başkanı Ovayolu’nun asansörlerle ilgili Çalıştay düzenleme teklifine, GAİMDER olumlu yanıt verirken, İbrahim Apa da, uzun süredir üzerinde çalıştıkları yeni imar yönetmeliğinde, Makina Mühendisleri’nin de katkı sağlamasını istedi.

APA “EN ÇOK İHTİYACI OLAN KESİME KONUT ÜRETEMİYORUZ”

Ziyarette, MMO Şube Başkanı Hüseyin Ovayolu, Gaziantep’te özellikle arsa paylarının yüksek olmasından dolayı, çalışan memur kesimin konut alımının zorlaştığına dikkat çekti. GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ise “Arsa paylarının yüksek olmasını bizlerde arzu etmiyoruz. Bunun yanında, demir başta olmak üzere inşaat malzemelerinde yüzde 70’leri geçen artışlar oldu. Bu yüzden, konuta en fazla ihtiyacı olan kesime yönelik konut üretmekte zorluk yaşıyoruz. Konut kredisi faizlerinin de yüzde 1’lerin altına inmesi gerekiyor. Sektör olarak, konutu tekrar bir yatırım aracı haline dönüştürmeyi bizlerde çok istiyoruz” şeklinde konuştu.