BAŞKANIMIZ APA, ANKARA'DA GAZİANTEP'İN İMAR YÖNETMELİĞİNİ GÜNDEME GETİRDİ

15 Şubat 2018 Paylaş

 

Gaziantep’in kendine özgü yeni bir imar yönetmeliğine kavuşması için, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği(GAİMDER), girişimlerini Ankara’da sürdürüyor.

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, Yönetim Kurulu Üyesi olduğu İMKON(İnşaat Müteahhitleri Konfedarasyonu)’nun toplantısına katılmak üzere gittiği Ankara’da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Düzenleme Dairesi Başkanı Ayşegül Öngel ve Şube Müdürü Fatih Yoldaş ile görüştü.

İbrahim Apa, Ayşegül Öngel’e Gaziantep’in imar yönetmeliği ile ilgili sıkıntılarını anlattı. Apa, Gaziantep’in şehircilik anlamında daha hızlı ve daha sağlıklı büyüyebilmesi için mevcut yönetmeliğin revize edilerek, şehrin karakterine özgü bir yönetmelik hazırlanmasının şart olduğunu söyledi. Başkan Apa, Daire Başkanı Öngel’i Gaziantep’te, Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil Belediyeleri ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının da yer alacağı geniş kapsamlı bir toplantıya da davet ederek, olumlu yanıt aldı.

Apa, Gaziantep’in kendine özgü bir imar yönetmeliğinin oluşturulması için uzun süredir belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile toplantılar yaptıklarını hatırlatarak, bu kapsamda GAİMDER olarak kendilerinin de konunun takipçisi olarak, her platformda dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.